Tuesday, November 10, 2009

Cara tonton video youtube dengan lebih laju

Salam kepada pembaca JomPHP! Mesti ada diantara anda semua yang suka menonton video youtube kan? Saya pun suka, seronok juga sekali sekala…tapi setengah video tu saiz besar jadi nak load video tu kena ambil masa lama dan kalau play pun mesti tersangkut-sangkut. Oh, mana nak seronok kalau macam ni?

Nasib baik saya dah jumpa cara untuk tonton video youtube dengan lebih laju, malah boleh download dan convert sekali video itu jika anda mahu.

Caranya ialah dengan menggunakan perisian ini, Bywifi Video Streaming Downloader.

Saya pernah cuba beberapa tips dan perisian untuk accelerate video youtube sebelum ini, tapi hasilnya tidak berapa memuaskan. Namun, selepas mencuba Bywifi, saya rasa bangga dan gembira kerana dapat stream video youtube dengan lancar dan pantas daripada biasa. Even menonton video high quality mp4(&fmt=18) pun lancar.

Download Bywifi Video Streaming Download di sini. Cara setup di sini. Kalau anda dah install, boleh cuba stream video youtube. Bywifi juga menyokong laman video selain youtube seperti metacafe, veoh, myspace, facebook, dan lain-lain lagi.Atau boleh bereksperimen dengan video yang saya embed ini.

0 comments: